Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

The best FAQ stack on the market

Geen resultaat gevonden

 • Heeft het gebruik van DEX smeermiddelen gevolgen voor de garantie op mijn apparatuur?

  Nee, want het nanotechnologische verrijkingsproces heeft geen invloed op de chemische samenstelling van de basisolie. Bovendien zitten alle additieven die door de fabrikant van uw apparatuur worden voorgeschreven, in ons smeermiddel verwerkt. Ons product voldoet dus aan de exacte specificaties van de fabrikant.

 • Hoe worden DEX Premium smeermiddelen gemaakt?

  De basisolie voor onze smeermiddelen maken we in onze eigen speciale verrijkingsfabriek in Nederland, met een procedé dat door onafhankelijke partijen is getest en gecertificeerd. Alle additieven die nodig zijn om te komen tot de exacte specificaties van uw smeermiddel, worden door onze partner Trans National Blenders in hun productiefaciliteit in Dordrecht toegevoegd.

 • Wat is het verschil tussen jullie smeermiddelen en de standaardproducten met additieven?

  Onze smeermiddelen zijn in de basis verrijkt, nog voor er andere middelen aan worden toegevoegd. Dát is het grote verschil. Additieven veranderen de chemische samenstelling van een smeermiddel. Wij kijken op nanoniveau naar een smeermiddel en veranderen de manier waarop het zich gedraagt. Deze stap zorgt voor fors minder wrijving, zelfs als er verder geen additieven worden toegevoegd.

 • Hoe groot is het rendement dat ik kan verwachten bij het gebruik van DEX smeermiddelen?

  De verwachte winst wordt bepaald door een reeks variabelen. Dus met de juiste informatie over uw apparatuur en werkprocessen kunnen we de besparingen inschatten. Tijdens onze eigen motor tests bereikten we een vermindering van ± 20% van de nullastverliezen, hetgeen zich in de praktijk vertaalt naar 5% minder brandstofverbruik. Bij behandeling van ook de transmissie, cardan en eventueel aanwezig hydrauliek en generatoren kan uitgegaan worden van een hogere besparing.

 • Wat is nodig om een verbeterd smeermiddel te produceren mét de specificaties van mijn huidige product?

  De naam van het smeermiddel dat u nu gebruikt is voldoende. De Europese wetgeving bepaalt namelijk dat de ingrediënten van elk commercieel verkrijgbaar smeermiddel openbaar moeten worden gemaakt. Dankzij onze samenwerking met Trans National Blenders, een van de grootste onafhankelijke olieblenders van Europa, kunnen we een eindproduct leveren dat exact dezelfde specificaties heeft als het product dat u nu gebruikt.


Meer weten over onze Nanotechnologie